Brabant Strip VZW

 

Up

                   

Welkom op onze Brabant Strip Website!

Brabant Strip vzw is een vereniging van stripliefhebbers van 9 tot 99. Drie maal per jaar verschijnt het gratis ledenblad Brabant Strip Magazine, boordevol interessante informatie en originele bijdragen uit de brede ledenkring. Het blad is er alleen voor de leden van Brabant Strip en van de Reclamestripclub.

Bestuur :
Peter Vermaele, voorzitter
Emmanuel Lerno, secretaris
Yves Kerremans, penningmeester

Werkgroep:
Joppe Broeckhoven, Marc de Hertogh, Joeri Delamane, Marc de Lint, Etienne Hauwaerts, Philippe Mouvet, Hendrik Neyts, Jozef Peeters, Roger Philippot, Yves Pieters, Jean Smits, Bertrand Van Herp, Johan Van Ransbeeck,.

Statuten

Wijziging statuten 19 december 2010

Reglement van inwendige orde

 

horizontal rule

 

Alles wat je wilde weten over Brabant Strip
Brabant strip is een niet-commerciŽle vereniging van stripverzamelaars. De vereniging werd opgericht in Vlaams Brabant en telt ondertussen bijna 1000 leden, verspreid van Oostduinkerke tot Hasselt, en zelfs tot in het noorden van Nederland. Het is de bedoeling informatie uit te wisselen over oude, nieuwe, zeldzame strips, speciale uitgaven, stripmanifestaties, en zo meer.

Hoe doen we dat ?
Ons magazine schrijven we niet voor onszelf, het staat ten dienste van de lezer: heel wat stripliefhebbers hebben elkaar al leren kennen via onze contactadvertenties en artikels. Voor Brabant Strip heeft het geen belang wat je verzamelt, of hoeveel stuks in je kast zitten, als het maar met strips te maken heeft. Alle onderwerpen kunnen dus aan bod komen.

De structuur van de vereniging
We zijn financiŽel onafhankelijk en hangen dus niet af van commerciŽle instellingen, winkels of uitgeverijen. Adverteerders kunnen wel reclameruimten huren. De kern van de vereniging wordt gevormd door de werkgroep, die ook het bestuur verkiest. Het bestuur kan nieuwe medewerkers aanvaarden voor de werkgroep.

Het lidmaatschap
Het lidmaatschap staat open voor iedereen. Het is vrijblijvend: je ontvangt Brabant Strip magazine, en blijft zo op de hoogte.

Ruilen
Jaarlijks houden we ledendagen. Daar kunnen de leden gratis naartoe en ze krijgen ook een gratis stand.
Hopelijk ben je hiermee iets wijzer geworden, en indien je dat wenst, ben je welkom bij Brabant Strip.