Artikels

Up
Magazine 67
Magazine 63
Magazine 55

Op deze pagina vind je enkele fragmenten uit artikels uit oude magazine.

 Pleegde Hergé plagiaat?

In Tintin chez Jules Verne wordt Hergé’s werk omstandig vergeleken met dat van Jules verne. Wij schonken er al aandacht aan in magazine 67 (april 1999) en besloten dat bepaalde gelijkenissen te sterk zijn voor toeval. Maar betekent dit dat Hergé zélf doelbewust plagiaat gepleegd heeft?

Bobbie zonder Kuifje

In magazine 63 meldden we de vondst van het het oudste Kuifjesspeelgoed, in onze rubriek Op zoek naar het groene Parfum, waarin de speurtocht naar onbestaande stripalbums en stripcuriosa onversaagd verdergezet wordt. The truth is out there! meldden we de vondst van het het oudste Kuifjesspeelgoed, in onze rubriek Op zoek naar het groene Parfum, waarin de speurtocht naar onbestaande stripalbums en stripcuriosa onversaagd verdergezet wordt. The truth is out there! meldden we de vondst van het het oudste Kuifjesspeelgoed, in onze rubriek Op zoek naar het groene Parfum, waarin de speurtocht naar onbestaande stripalbums en stripcuriosa onversaagd verdergezet wordt. The truth is out there!

Vandersteen en de Koningskwestie

In vijf afleveringen die over een heel jaar gespreid werden, liep in het magazine een reeks over de politieke inspiratie van Willy Vandersteen, onder de titel : "De voorzichtige Vandersteen". Daarin wordt onder andere aangetoond op welke wijze Vandersteen Suske en Wiske kritiek laat leveren op de repressie van collaborateurs in België na Wereldoorlog II. Deel 3, in magazine 55, handelt over de Koningskwestie.